Verhuisdieren van de week

Stichting Verhuisdieren matcht ‘tweedekans huisdieren’ online met nieuwe baasjes. In deze krant worden steeds een hond en een kat geplaatst. Reageren gaat via de website www.verhuisdieren.nl. Op deze website is tevens het volledige aanbod van de stichting te zien.

 

Hond Lana

Lana (3) is een ontzettend lieve, trouwe hond met een gebruiksaanwijzing. Ze is als vijf maanden oude pup uit het asiel in Nederland

 gehaald, oorspronkelijk komt zij uit Spanje. Lana heeft veel energie en geniet enorm van lange wandelingen, anderhalf uur is doorgaans niet genoeg. Ook

 is zij erg speels, alleen weet ze soms niet zo goed hoe ze haar enthousiasme moet uiten, waarschijnlijk doordat zij minder goed gesocialiseerd is als pup. Zij is soms wat terughoudend naar andere honden, maar met honden die op haar ‘golfl engte’ zitten zal ze als een dolle spelen. In huis is zij rustig. Wel is zij waaks en duldt zij niet zomaar vreemden in huis (met name mannen). Honden die ‘zomaar’ haar territorium binnenkomen accepteert zij niet zonder meer. Lana kan goed alleen zijn en vindt het geen probleem om mee te gaan in de auto. Geïnteresseerd? Maak een zoekprofiel aan op www.verhuisdieren.nl en bekijk of je een match maakt met Lana.

 

Kat Jack

Jack (7) is een kat die graag op zichzelf is. Hij houdt ervan om naar buiten te gaan wanneer hij wil. ’s Avonds zoekt hij de gezelligheid op van volwassenen. Hij vindt het prettig om op schoot te liggen, maar houdt er niet van om uitgebreid geknuffeld te worden. Jack houdt van regelmaat. Het liefst heeft hij hetzelfde eten en op gezette tijden. Hij komt je halen wanneer het weer tijd is om te eten. Jack kan met jonge kinderen, maar hij zal hen niet actief opzoeken. Hij heeft buien waarin hij heel speels is. Dan daagt hij je uit door om je voeten te rennen en zich te verstoppen. Het liefst speelt hij met een touwtje dat hij moet pakken. Geïnteresseerd in Jack? Maak een zoekprofi el aan op www.verhuisdieren.nl en bekijk of je een match maakt met Jack.