Veerse verenigingen zoeken hulp

Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. In de gemeente Veere hebben 11 verenigingen en organisaties projecten aangemeld waarbij hulp gevraagd wordt. 

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. De NLdoet-dag is een laagdrempelige manier om kennis te maken met vrijwilligerswerk en voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen. De klussen lopen dit keer zeer uiteen, dus is er altijd wel iets dat bij je zou passen. Zo zoekt de Diaconie Protestantse Gemeente Oostkapelle vrijwilligers die willen helpen tijdens de bijenwerkdag in de Hof van Heden. 

 

Knotten 

De tennisclub in Domburg hoopt handige mensen te vinden die willen helpen bij het opknappen van het clubgebouw. Van weer heel andere aard is de klus die Stichting Landschapsbeheer Zeeland aanbiedt.Deze organisatie gaat samen met vrijwilligers knotten op de Meeldijk in Vrouwenpolder en Scouting De Valkeniers uit Koudekerke kan nog hulp gebruiken bij het vervangen van de heg die langs het terrein van de scouting staat. Het volledige overzicht van klussen in de gemeente Veere is te vinden op de website van NLdoet. Vorig jaar waren er op 10 en 11 maart ruim 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.500 klussen, een recordaantal. De organisatie hoopt dit jaar op een nog grotere opkomst.