Spectaculaire reddingsacties en luchtshows

Het begon allemaal in 1998 als initiatief om de Boulevards in Vlissingen te promoten. Het idee was om er een evenement te organiseren waar veel publiek op af zou komen. Toenmalig strandwacht Albert Dijkstra bedacht daarop Rescue Vlissingen, een dag vol demonstraties van o.a. strandbewaking, politie, brandweer en ambulancediensten. De eerste editie trok boven verwachting circa 2.500 bezoekers, inmiddels komen op het tweejaarlijkse evenement ruim 80.000 mensen af.


Dit jaar vindt Rescue Vlissingen plaats op woensdag 15 augustus. De Vlissingse Boulevards vormen wederom het evenemententerrein.
Het volledige programma is nog niet bekend, maar de organisatie belooft dat ook dit keer weer tientallen hulpverleningsdiensten uit binnen- en buitenland een kijkje achter de schermen zullen bieden en voor het nodige spektakel gaan zorgen. Zo zal de Duitse Marine deelnemen
met een Westland Sea King Mk. 41 helikopter van het Marinefliegergeschwader 5 (MFG 5) uit Nordholz. Deze 22 meter lange helikopter was er ook in 2012 en trok toen bijzonder veel bekijks. De Sea King helikopters van het MFG 5 worden al ruim 40 jaar ingezet bij zoek- en reddingsacties op de Noord- en Oostzee, noodhulp bij rampenbestrijding en tactisch luchttransport bij zee- en landoperaties. Binnenkort worden de Sea Kings vervangen door de nieuwe NH-90 helikopter. Het is dus waarschijnlijk de laatste keer dat dit toestel in actie komt tijdens Rescue Vlissingen.

 

Website
Ook de Belgische Sea King helikopter zal nog éénmaal acte de présence geven. En dat is voor de liefhebbers blijkbaar een groot goed. De organisatie kreeg hierover vele verzoeken van bezoekers. Woordvoerder Dennis Castel: “Dat onze bezoekers aan zet zijn tijdens de 11e editie van Rescue Vlissingen blijkt wel weer. Op social media kregen we tientallen berichten van liefhebbende bezoekers van ons evenement met het grote verzoek om de Belgische Sea King nog één keer in actie te zien. De opening van Rescue 2018 is om 12.00 uur. Het evenemententerrein is gratis te bezoeken. Op de website www.rescuevlissingen.nl wordt binnenkort het volledige programma bekendgemaakt en staan handige tips voor mensen die het evenement willen bezoeken. Tevens is hier informatie te vinden voor mensen die als vrijwilliger aan de slag willen bij Rescue Vlissingen.