Reddingsorganisatie blij met donatie Team Luctor et Emergo

De Reddingsorganisatie Zeeland kan het door Jesse Meliefste en Pieter Janssen opgehaalde bedrag goed gebruiken. Paul en Petra van Hese zijn al hun levenlang bezig met honden. Langzaam maar zeker groeide hun liefde voor hun trouwe viervoeters steeds meer uit tot een levensstijl.

Petra runt al jaren haar eigen trimsalon en als ze niet in de salon aan het werk is, is zij met de honden aan het trainen of spelen. Het was Paul die vijf jaar geleden het initiatief nam om een stichting op te richten. De stichting Reddingsorganisatie Zeeland leidt honden en geleiders op tot inzetbare teams met als doel het opsporen van vermiste personen. Het speurwerk kent verschillende disciplines. Zo zijn er teams die worden ingezet bij het zoeken op de vlakte of onder het puin en vanaf komend voorjaar wordt daar ook het zoeken in het water aan toegevoegd. En juist daarom is de gift van team Luctor et Emergo zo waardevol. Petra: “We hebben al een RIB en daar gaan we
eerdaags mee trainen met de honden, maar we zijn ook een grotere boot aan het opknappen. Het bedrag dat we van Jesse en Pieter hebben mogen ontvangen gaan we besteden aan een buitenboordmotor voor de grote boot.” 

 

Niet vrijblijvend 

Het team van de Reddingsorganisatie kan niet wachten om het water op te gaan en hoopt dan ook dat de boot snel gereed is. “We gaan overigens niet de zee op”, verduidelijkt Petra. “Daar zijn honden niet geschikt voor. Het gaat echt om speurwerk bij of op rustiger water.” Op dit moment bestaat het team uit 11 honden en 10 geleiders. Volgens Petra zijn die overige teamleden net zo enthousiast. “Dat moet ook wel, want ons werk is dan wel vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Als wij gevraagd worden bij een spoedinzet dan laten we alles vallen en gaan we op pad. Zelfs mijn klanten van de trimsalon weten dat het reddingswdonGelukkig heeft Petra nog nooit een half getrimde hond bij de baas af hoeven leveren, maar bij de laatste inzet was het een close call; de hond was net klaar toen de telefoon ging. “Dat het reddingswerk overal doorheen loopt is voor ons geen enkel probleem, we doen het heel graag en wat is er mooier dan een bijdrage leveren aan het terugvinden van een vermist persoon. Zelfs als het verdrietige nieuws is dat de persoon overleden is, dan is het werk niet voor niets geweest, want nabestaanden willen hun dierbaren natuurlijk onder alle omstandigheden terug”, besluit Petra.