Groeten van de Veluwe

Het was de Veerse afdeling van de Christelijke Vrouwenbond die aan de wieg van de huidige toneelvereniging stond. In 1962 besloten de vrouwen om de jaarvergadering op te leuken met een toneelvoorstelling. Vijf jaar later groeide dit initiatief uit tot de oprichting van toneelvereniging ‘Tot leringhe ende vermaeck’.

Sindsdien wordt er jaarlijks een toneelstuk ingestudeerd dat “thuis” in het verenigingsgebouw in Veere wordt opgevoerd, maar de toneelclub is ook graag te gast bij andere verenigingen. Op dit moment schiteren de spelers van ‘Tot leringhe ende vermaeck’ in het stuk ‘Familie Bruinsma in de bocht – Groeten van de Veluwe’ van Carl Slotboom. Deze kostelijke komedie speelt zich af op de camping.

Een goed gesitueerd gezin, bestaande uit man, vrouw, dochter en oma. Oma wint de eerste prijs met een cryptogram. De prijs is een week vakante in een stacaravan op de Veluwe. Het kamperen is voor deze mensen, die in luxe leven, een volslagen nieuwe ervaring en ze kampen dan ook met ernstge aanpassingsproblemen. Dit geldt niet voor de ‘zwaksociale’ familie Bruinsma. Vader Sjef, moeder Truus en zoon Boris hebben vaker met dit bijltje gehakt. Met zulke tegenstellingen kunnen confrontates tussen de beide families dan ook niet uitblijven. Kortom, een stuk dat garant staat voor een avondje toneelplezier.

Kijk voor meer informate over toneelvereniging Tot leringhe ende vermaeck’ en de voorstellingen op:
www.toneelverenigingveere.nl.