Elfde editie van het open tuinen weekend – Veere op haar mooist

Het is nog even weg, maar het kan geen kwaad om de datum alvast te noteren. Op zaterdag 9 juni en zondag 10 juni vindt in Veere de elfde editie van het open tuinen weekend plaats. In juni is Veere op haar mooist. De pittoreske steegjes zijn bezaaid met stokrozen en over oude stadsmuren slingert uitbundig bloeiende blauwe regen. Achter de monumentale gevels gaan bijzondere tuinen schuil. 

 

Tijdens het open tuinenweekend, traditoneel in het tweede weekend van juni, stellen ten partculiere eigenaren hun ‘Zeeuwse hofes’ open voor publiek. Van ommuurde binnenplaats tot landelijk vergezicht: iedere tuin heeft zijn eigen karakter. De opbrengst van de entreegelden komt geheel ten goede aan de restaurate en het onderhoud van de Kleine Kerk in Veere. De kerk is tjdens het tuinenweekend grats geopend, zodat bezoekers de prachtge, soms nog 17e-eeuwse inrichtng kunnen bewonderen. De deelnemende tuinen wisselen jaarlijks. Dus ook voor vaste bezoekers zijn er allerlei nieuwe tuinen te zien en valt er volop inspirate op te doen.

 

Veere stokrozenstad 

Nieuw dit jaar is de stokrozenfair, met artkelen en demonstrates geïnspireerd op het thema Veere Stokrozenstad. De totale route is per fets of te voet af te leggen. Wandelliefebbers kunnen tevens aansluiten op de rondgang over de historische stadswallen en/of de wandelroute door het natuurrijke Veerse krekengebied. Op zaterdag 9 juni wordt tevens het beiaardfestval georganiseerd met o.a. een concert van bloemenmelodieën op het carillon van het oude Stadhuis, te beluisteren in de naastgelegen tuinen. Het ofciële startpunt is de Kleine Kerk in de Kapellestraat. Kijk voor actuele informate op www.veere-stad.nl.