Op avontuur bij Terra Maris

Expo over Romantiek en Passie in de dierenwereld te zien t/m 8 april 2018Zodra het voorjaar wordt, neemt de onrust toe in het dierenrijk. Er hangt liefde in de lucht!

Veel dieren gaan dan op zoek naar een geschikte partner om voor nakomelingen te zorgen. Ontdek op welke manier de dieren elkaar verleiden. Sommige dieren geven cadeautjes aan hun geliefde, andere dieren bouwen een mooi huisje om de partner over de streep te trekken. Er wordt uitvoerig gedanst, met parfums rondgestrooid, sensuele liefdesliedjes gezongen of gepronkt met de mooiste veren. Maar de zoektocht naar een partner gaat niet altijd zonder slag of stoot. Soms moet de strijd worden aangegaan met de concurrentie die altijd op de loer ligt!

Kom kijken hoe de dieren elkaar het hoofd op hol maken en maak kennis met de vele versiertrucs die er in het dierenrijk te vinden zijn.
 

 


terramaris.nl

 

reserveringsformulier

  

 

 

 

 

 

geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)Activiteiten november

Vrijdag -10 november-13:30 – 15:30 uur-De imker en haar bijen
Onze huisimker neemt de bezoekers mee in de fantastische wereld van de bijen. Hoe herken je een koningin, wat is een dar, hoe maakt een bij honing of hoeveel bijen telt een bijenvolk, je leert het allemaal van onze imker.
Deelname: entreeprijs museum
Reserveren: niet nodig

WO2 - wandeling in de Manteling van Walcheren
Op zondag 12 november a.s.
organiseert Terra Maris in Oostkapelle voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar een rondleiding rondom het thema 2e wereldoorlog. De wandeling start om 11.00 en duurt tot 12.30 uur. De kosten zijn
€ 3,50 per persoon.
Een gids neemt de deelnemers mee op een tocht door het bos van de Manteling. Hier zijn nog veel sporen te zien uit de 2e wereldoorlog.  Het Kasteel Westhove was in die tijd in gebruik bij de bezetter. In het bos vind je nog de restanten van een uitkijktoren, een spoorlijn, bunkers, loopgraven en andere sporen van de gebeurtenissen in de oorlogstijd en vlak na de bevrijding.  Al die sporen hebben een verhaal en de gids kan daar levendig over vertellen.
Reserveren is noodzakelijk. Bij voorkeur via het reserveringsformulier op onze website www.terramaris.nl onder de rubriek activiteitenagenda of telefonisch via 0118-582620.

Vrijdag-17 november-13:30 – 15:30 uur-Van pulp tot papier

Op vrijdag 17 november a.s. is tussen 13.30-15.30 uur het activiteitenteam van Schoon Zeeland op Terra Maris en organiseert de activiteit ‘Van pulp tot papier’.  Deelname: entree museum. Reserveren:  niet nodig

Het belang van het recyclen van papier en ook andere spullen wordt uitgelegd. Honderden jaren geleden is men er achter gekomen dat je van bomen papier kunt maken. Maar we moeten zuinig zijn op onze bomen en niet te veel kappen. Je leert hoe je zelf papier kunt recyclen van oud papier. Vooraf is al papierpulp gemaakt en hiermee gaan de kinderen zelf nieuw papier scheppen.

Zondag-26 november -10:00 – 12:00 uur-Zen op zondag
Samen met anderen in stilte mediteren. 4 X 25 minuten zitmeditatie, afgewisseld met 3 X 5 minuten loopmeditatie. De deur gaat open om 9.45 uur en om 10.00 uur start de meditatie. Let op! Deze groep is geschikt voor mensen die al enige ervaring hebben met zen meditatie
Deelname: entreeprijs museum
Reserveren en informatie: Jan Tuin 06-15517600

Woensdag-29 november -13:30 – 15:30 uur-Conservator op zaal en excursie naar het open depot
Vandaag is onze conservator Betty Ras weer aan het werk midden in het museum, en jij mag haar meehelpen. Ben jij benieuwd wat ze aan het onderzoeken is en wil je alles weten over deze fantastische schatten? Kom dan langs! Om 14.00 en 15.00 uur is kun je met haar mee naar het Open Depot waar een groot deel van onze collectie te zien is.
Deelname: entree museum + € 1
Reserveren: niet nodig

 

 

 

 

 

 
 

 


 

 
  
 
  

 


 

 


 

  


 


van de landschapstuin