Veere in de ban van Kerst

Kerstmarkt in stijl van Dickens

VEERE. Veere is bekend om zijn sfeervolle en aantrekkelijke (historische) markten. De kerstmarkt is daarop geen uitzondering. Het is de sfeervolste en gezelligste markt in de buitenlucht van Zeeland. Een kerstmarkt in zijn puurste vorm.

De kerstmarkt ademt de sfeer uit de beroemde verhalen van Charles Dickens. Die spelen zich af in een Engelse stad in de negentiende eeuw. De aankleding van Markt en Kerkstraat en van de deelnemers volgen deze traditionele stijl, vormen bij uitstek een mooi decor voor deze kerstmarkt.
Gezellige, toepasselijke muziek, duizenden lichtjes en tientallen kerstbomen (waaronder metershoge) versterken de sfeer.
Geniet in de ‘kerstcafés’ van overheerlijke producten als snert, glühwein, warme chocolademelk en oliebollen.
Op de Veerse kerstmarkt kunt u in circa 40 kramen verder onder andere kerstbomen, bijzondere kerstdecoraties, kleding, mutsen en handschoenen kopen. Voor kerstinkopen zeker voor elk wat wils.
De deelnemers aan de Dickens Kerstmarkt heten u graag welkom op zaterdag 16 en  zondag 17 december van 11.00 tot 17.00 uur.

Sfeervolle kerstmuziek
Muzikale optredens versterken de sfeer. U kunt o.a. luisteren naar  English Tealady, Vocaal ensemble Elancore, Kennemer Christmas Carol Singers, Veere’s Genoegen. Op zaterdag was er een carillonconcert op zaterdag van 12.00-13.00 uur.
Op beide dagen is er ook een creamarkt in de Korenmaat in de Kerkstraat.

Adventsmarkt te Veere
Hét adres voor verantwoord inkopen voor de kerstdagen. In de decembermaand vond ook in Veere weer de traditionele Adventsmarkt plaats in de Kleine Kerk.

Kijk voor meer informatie: www.kerstmarktveere.nl

In de woonstraten van de oude kern van Veere kunnen alleen vergunninghouders parkeren. Op de parkeerplaatsen is in de wintermaanden het parkeren gratis.

Op beide dagen is er ook een creamarkt in de Korenmaat in de Kerkstraat. klik op een foto voor een impressie

  

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)