Gemeente Middelburg wint €1.000 voor Lokale Sinterklaasintocht

Inwoners van de gemeente Middelburg hebben een cheque verdiend van € 1.000 voor Lokale Sinterklaasintocht met een Wecycle-inleveractie. Gemeente Middelburg verdiende de cheque door op de eigen milieustraat zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) in te leveren voor recycling. In totaal reikt Wecycle maar liefst € 25.000 uit aan lokale goede doelen in het hele land. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland. ?

Bij het inleveren van hun oude apparaat of lamp op de milieustraat, konden inwoners van Middelburg (Z.) van 28 april tot en met 31 augustus ‘inchecken’ met hun smartphone om punten te scoren voor Lokale Sinterklaasintocht. En met succes: Middelburg (Z.) behoorde tot de top 25 van gemeentes met de meeste punten per inwoner en wint daarmee een cheque van 1.000 euro voor Middelburg.

Wecycle haalt de ingeleverde apparaten en lampen op bij de milieustraat en zorgt voor optimale recycling, zodat grondstoffen een tweede leven krijgen.

Apparaten naar de milieustraat
“Het resultaat is opnieuw indrukwekkend”, aldus Jan Vlak, directeur van Wecycle, die de inleveractie voor de vierde keer organiseerde. “De actie laat zien dat veel mensen de weg naar de milieustraat ook voor klein apparaten en spaarlampen weten te vinden. Consumenten kunnen dit kleine e-waste bij de milieustraat inleveren als ze bijvoorbeeld hun oude wasmachine of tuinafval gaan wegbrengen. Zo gaan schaarse stoffen die in bijvoorbeeld mobieltjes en laptops zitten niet verloren.

 

  

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)