Tentoonstelling in het perspectief van het Lutherjaar

Tentoonstelling in de Kleine Kerk te Veere met werk van drie kunstenaars;
Marijke Leertouwer textielkunst, Jeltje Hoogenkamp schilderijen en Hanny Mallekote hoeden.


Marijke Leertouwer (links) toont textielkunst en assemblages met applicatie van symbolische en religieuze elementen die meegebracht zijn uit verre oorden. Kleine souvenirs, zogenaamde ‘objets trouvés’, die hun weg vonden naar het atelier. Sleuteltjes, kruisjes, amuletten en knoopjes. Vervlogen herinneringen onder glazen stolpen. Herinneringen en oude verhalen die in Marijkes atelier in Veere gastvrij onthaald worden. Reis mee naar geheime werelden. Het is aan de toeschouwer om alle deeltjes tot één geheel te vormen en het individuele verhaal te ervaren.

Jeltje Hoogenkamp (rechts) - Sneek 1946. Werd opgeleid aan de Gerrit Rietveldacademie Amsterdam. Ze exposeert meestal in openbare ruimte (ziekenhuis,universiteit, bibliotheek - vooral kerkelijke gebouwen) en bij voorkeur rondom een thema, zoals Het Zonnelied van Franciscus van Assisi, de werken van barmhartigheid, de 40-dagen-tijd, advent (geboortestaties), de Tien Geboden, etc. In Veere exposeert ze tien schilderijen die geïnspireerd zijn op liederen uit het Nieuwe Liedboek.

Hanny Mallekote (onder) is hoedenontwerper en eigenaar van atelier Hoed Gezien. In Veere geen onbekend gezicht door haar etalage in de Kapellestraat en als medeorganisator van Open Atelier Veere. Ze volgde opleidingen in textiele werkvormen en in het hoedenvak opleidingen en masterclasses in binnen en buitenland.
De tijd dat iedereen een hoed droeg ligt achter ons. Jammer, want het was toch een mooi gezicht, vooral het samengaan met de mutsen van de Walcherse boerinnen. Met de tentoonstelling in Veere brengt Hanny de hoed weer terug in de kerk en proeven we met wat verbeeldingskracht de sfeer van weleer maar met de kleur en flair van nu. http://www.hoedgezien.nl12 augustus tot eind september 2017

Geopend; dinsdag van 11.00 -16.30 u.
woensdag en donderdag van 13.30 -16.30 u.
Extra openingsuren op monumentendag en als de deur openstaat.
Vrij entree

Kleine Kerk Veere
Kapellestraat 27
4351 AL Veere

  

  

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)