Een nieuw hoogtepunt  op het Middeleeuws Festijn bij Terra Maris 'De smid speelt met vuur!'

Op dinsdag 18 juli, 25 juli, 1 augustus, 8  augustus en 15 augustus organiseert Terra Maris het middeleeuws festijn ‘Spelen en spijzen’.

Nieuw hoogtepunt van het  festijn is de middeleeuwse show ‘De smid speelt met vuur!’ Vuurspugen, jongleren en een spijkerbed zijn een aantal ingrediënten voor een spectaculaire show.  Tussen 17.30 en 19.00 uur laat de smid zijn kunsten zien. Ook kinderen worden betrokken bij zijn show.

Tweede hoogtepunt blijft natuurlijk de demonstratie schapen drijven tussen 16.30 en 18.00 uur. De herder laat zien hoe de honden de schapen drijven. In een herbergachtige sfeer kun je op strobalen aan houten tafels genieten van drankjes, eten en middeleeuwse muziek. Er staat een kookpot met pruttelende soep en je ruikt de geur van vuren, waarop vlees wordt gebraden.  

Kinderen kunnen hun  eigen stokbroodje  bakken boven een vuurtje en zich vermaken met middeleeuwse spelletjes zoals ringsteken op pony’s,  boomschijf lopen, ring werpen, knikkeren, steentjes werpen, pijl en boog schieten, kegelen en speerwerpen. Om de middeleeuwse sfeer te verhogen worden bezoekers  vermaakt door middeleeuws volk. Ook is te zien hoe in de middeleeuwen zout uit veen werd gewonnen en kunnen kinderen het mottekasteel bestormen!

Alle activiteiten vinden plaats rondom de middeleeuwse verdedigingstoren, het Mottekasteel. Het festijn begint om 16.30 uur en duurt tot 19.30 uur. Deelname entree museum + € 1, exclusief het eten en de drankjes die in de tuin verkocht worden. Het museum blijft ook tot 19.30 uur open.

Terra Maris - Duinvlietweg 6 - 4356 ND  Oostkapelle
www.terramaris.nl

 

  

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)