Dé Zeeuwse pontjes gaan weer van wal

WIJZIGING VAARSCHEMA ZEEUWSE PONTJES
Domburg, 27 juli 2017 - De verbinding Port Zélande - De Punt - Brouwershaven
wordt vanaf heden overgenomen door het schip de IJmond van Rederij Denick. De IJmond vaart op woensdagen en zaterdagen. De afvaarten op maandag komen te vervallen. Daarnaast is er een wijziging in vaartijden van het pontje tussen Hansweert en Perkpolder, vanwege de waterhoogte kan het schip niet uitvaren bij laag water.

De IJmond

Het schip de IJmond heeft beperkte capaciteit, daarom is reserveren voor de overtocht gewenst. Neem contact op met de schipper op telefoonnummer 06-53206436 of bekijk de website www.denick.nl

Laagwater Vanwege de waterhoogte in de haven van Perkpolder kan het schip Mps. Onderneming (Verbinding Hansweert - Perkpolder) niet uitvaren bij laag water. Hierdoor vallen verschillende vaarten uit. Voor de actuele vaartijden zie: www.vvvzeeland.nl/pontjes

Actuele informatie
Altijd op de hoogte blijven van actuele meldingen over de Zeeuwse Pontjes? Via de Zeeland App en de mobiele Routeplanner heb je altijd actuele informatie. Zo weet je bijvoorbeeld op tijd dat de vertrektijden gewijzigd zijn. Of als er harde wind staat, of het pontje wel of niet uitvaart. LET OP! Bij het downloaden van de Zeeland App (App store en Google play) moet de push notificatie van de pontjes ingeschakeld worden.

7 verbindingen gaan in de vaart

Domburg, 7 juli 2017 - Sinds deze week zijn alle Zeeuwse Pontjes weer in de vaart. De pontjes varen tussen de verschillende eilanden van Zeeland. Het varen met de Zeeuwse pontjes is al jaren een begrip in Zeeland. Volop genieten van deze unieke belevenis op het water kan ook deze zomer weer bij 7 verschillende overtochten. Door gebruik te maken van deze pontjes heeft de recreatieve wandelaar of fietser nog meer mogelijkheden om de eilanden te ontdekken. Eilandhoppen in Zeeland alsof de dammen en bruggen tussen de verschillende eilanden er niet zijn!
 
Ontdek Zeeland op de fiets of te voet
Ervaar zelf waarom Zeeland een populaire fiets- en wandelprovincie is. Een handig systeem van fiets- en wandelknooppunten leidt je langs een verscheidenheid aan landschappen en indrukwekkende historie. De verbindingen van de pontjes vormen een handige aanvulling hierop in onze waterrijke provincie. Door de duur van een vaartocht wordt het maken van een oversteek met een pontje een attractie op zich. Tijd om te genieten van het varen, het uitzicht, een consumptie aan boord en een bezoek aan een van de historische steden of dorpen die Zeeland rijk is.

Plan je route
Routebureau VVV Zeeland heeft onlangs een handige gids uitgebracht met daarin alle informatie over de veerdiensten. Daarnaast zijn alle vaartijden ook te raadplegen via de website vvvzeeland.nl/pontjes. Met behulp van de handige knooppuntenplanner kan een fietstocht, met daarin een oversteek met een pontje, worden uitgezet.

Informatie
De gids “vaar mee met de Zeeuwse pontjes’’ is gratis verkrijgbaar bij alle Zeeuwse VVV-inspiratiepunten. Daarnaast is de gids te bestellen via www.vvvzeeland.nl/shop.

 

  

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)