Expositie ‘Impressies van Walcheren’ in vuurtoren Het Hoge Licht in Westkapelle

Van 30 juni tot en met 1 november 2017 is de expositie ‘Impressies van Walcheren’ van Jo Dumon Tak en Frans van der Hagen te zien in vuurtoren Het Hoge Licht, Zuidstraat1 in Westkapelle.

Jo Dumon Tak is vooral bekend als artistiek leider en schilder van het Panorama Walcheren. Sinds juni 2010 werkt hij in de voormalige machinefabriek van scheepswerf de Schelde aan enorme doeken die allen Walcheren als onderwerp hebben. In de grote hal staat momenteel ruim vijfhonderd vierkante meter aan beschilderde doeken. Panorama Walcheren is daarmee  een van de grootste kunstwerken in Zeeland.
Op dit moment zijn er panorama's  te zien van het zicht op de Vlissingse Koopmanshaven, de Vlissingese Visserijhaven, kaai van Veere, Domburg vanuit zee gezien, het oranjebos te Oostkapelle en de skyline van Middelburg.
Met zijn werk scheppen Dumon Tak en zijn team een illusie van de realiteit op een expressieve impressionistische wijze. Hierbij speelt het vangen van het licht op het doek een belangrijke rol. Naast Panorma Walcheren is Dumon Tak teken- en schilderleraar.

Frans van der Hagen volgde jarenlang schilderlessen bij MIKV en VIKV te Middelburg en Vlissingen. De afgelopen 7 jaar volgde hij schilderlessen bij Jo Dumon Tak. Vanaf 2010 werkt hij mee aan het Panorama Walcheren.Jo Dumon Tak en Frans van der Hagen laten in de vuurtoren werk op kleiner formaat zien.

 

  

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)