In juli en augustus
Zaterdagavond-zomerconcerten carillon Veere

Amerikaanse muziek op het Veerse carillon
Op zaterdagavond 29 juli geeft Geert D’Hollander (foto) een zomers concert o het Veerse carillon. De muziek is in de hele stad te horen maar in de speciale luistertuin aan de Stadhuisstraat kan het publiek er in alle rust van genieten. Hier staan stoelen klaar en de verrichtingen van de beiaardier zijn live te volgen op een groot scherm. Om 18:45 geeft Geert D'Hollander in de tuin een uitleg over het programma. De tuin is een half uur voor aanvang van het concert open. De toegang is gratis.

Geert D’Hollander woont en werkt in de Verenigde Staten. Sinds 2012 is hij beiaardier van de monumentale, 60 ton zware Taylorbeiaard in “Bok Tower Gardens” in Lake Wales, Florida. In zijn Veerse concertprogramma klinken daarom onder andere melodieën die op dit instrument worden gespeeld.

- Zaterdag 12 augustus komt Bas de Vroome naar Veere. Hij is beiaardier in o.a. Vlaardingen, Naaldwijk en Spijkenisse. De luisterlocatie wordt later bekend gemaakt.

Op zaterdagavond 15 augustus klinkt het tweede sfeervolle zomeravondconcert van het Veerse carillon.
Deze avond kan jong en oud op een heel bijzondere manier kennismaken met beiaardier Richard de Waardt en zangeres Dina Verheyden. Ze beklimmen samen de stadhuistoren. Richard de Waardt bespeelt het carillon, Dina Verheyden zingt vanaf de torentrans prachtige chansons. De muziek is in de hele stad te horen maar in de speciale luistertuin aan Markt 7 (ingang via Stadhuisstraat) kan het publiek er in alle rust van genieten. Hier staan stoelen klaar en de verrichtingen van beide muzikanten zijn live te volgen op een groot scherm. Om 18:45 geven ze in de tuin een uitleg over het programma. De tuin is een half uur voor aanvang van het concert open. De toegang is gratis.

Na de chansons komen beide musici voor het tweede deel van het concert naar de tuin waar ze nog een aantal stukken spelen met accordeon, zang en klarinet. Het wordt een echt zomers concert met Franse, Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek.

- Tot slot geeft Peter Bremer op zaterdag 26 augustus een concert. Hij is beiaardier in Brielle, Vught, Valkenswaard en Zeist. De luisterlocatie wordt later bekend gemaakt.

Videoverbinding
Het werk van de beiaardier speelt zich af hoog in de toren van het stadhuis van Veere. Normaal gesproken is dat onzichtbaar voor de luisteraars. Speciaal voor de zomerconcerten kunnen bezoekers in de luistertuin het spel van de beiaardier live volgen op een beeldscherm.

Richard de Waardt en Dina Verheyden
Richard de Waardt is sinds 2012 stadsbeiaardier van Rotterdam. Als accordeonist speelt hij in de groep "Kampa Kampa!" Deze groep brengt muziek die swingt, ontroert, beweegt en leeft. Eigen repertoire wordt afgewisseld met wereldmuziek, tango's, chansons en luisterliedjes. Samen met zijn vrouw Dina Verheyden, beiaardier en zangeres, vormt hij het duo Kampanula. Ze brengen muzikale sprookjes en fabels tot leven in klokkentorens en theaters in de lage landen voor jong én oud.

Concertreeks
Deze zomer zijn er meer carillonconcerten.

De programma’s van de concerten zijn terug te vinden op de website van Museum Veere en in de vitrinekast van het Stadhuis in Veere.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)