Expositie ‘Kleurrijk Westkapelle en omgeving’ in Polderhuis Westkapelle

Van 1 juli tot en met 1 oktober 2017 is de expositie ‘Kleurrijk Westkapelle en omgeving’ van de Veerse kunstschilder Michiel Paalvast te zien in het museumcafé van het Polderhuis in Westkapelle.

De Veerse kunstschilder Michiel Paalvast (1976) heeft zijn werkterrein tijdelijk verlegd van Veere naar Westkapelle en haar omgeving. Met zijn karakteristieke manier van schilderen en zijn trefzekere toets laat hij het dorp en de omgeving zien zoals het is: eerlijk, open, kleurrijk en direct.
Paalvast heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een moderne landschapschilder, die afstand heeft genomen van de wetten en regels van de klassieke landschapschilderkunst. Hij werd op dit vrije spoor gezet door een ontmoeting met de Amerikaanse schilder Jason Berger (1924-2010). Toen hij deze kunstenaar heel onbevangen en vrij zag werken, kreeg Michiel ook het lef om veel vrijer aan de slag te gaan.

Het resultaat van deze manier van werken is te zien op deze expositie. Alle schilderijen zijn ‘en plein air’ (in de open lucht) geschilderd. Zijn werk laat zich omschrijven als intuïtief, kleurrijk, hedendaags realisme. Het roept een bepaalde emotie op. Alle bekende plekken die hij schildert, zien er door zijn felle, krachtige kleurgebruik en bijzondere compositie net iets anders uit dan wij ze kennen. Om met Michiel te spreken: “Ik zie iets anders in al die voor de bezoekers bekende plekjes. Ik zie er de wereld in.”

Deze bijzondere expositie is te zien van 1 juli t/m 1 oktober 2017 in het museumcafé van Het Polderhuis, musea & meer te Westkapelle. Zin in een echte Paalvast aan de muur? Alle schilderijen zijn te koop.

  

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)