Toeristenlijnen Connexxion ook in voor- en naseizoen

VERNIEUWDE BUSROUTES NAAR DE HOTSPOTS IN ZEELAND
Sinds afgelopen zaterdag kunnen toeristen en inwoners van Zeeland gebruik maken van vier vernieuwe busroutes van Connexxion. Hiermee hopt de reiziger van eiland naar eiland en stapt uit bij belangrijke bezienswaardigheden/hotspots, zoals het Watersnoodmuseum, Neeltje Jans, het strand bij Cadzand of Renesse, of bijvoorbeeld bij natuurgebied Het Zwin. Ook wordt Hotel van der Valk in Middelburg weer aangedaan als busstop om de gasten een extra service te bieden. In tegenstelling tot vorig jaar rijden de bussen niet alleen meer in de hoogzomerperiode maar ook in het voor-en naseizoen.

Doordat de bezienswaardigheden zich veelal op loopafstand van de bushalte bevinden is het openbaar vervoer een aantrekkelijk alternatief voor de auto.  De routes en de frequentie is mede bepaald in overleg met partners uit de toeristische sector en doordat de 800-lijnen aansluiten op de reguliere lijnen wordt de bereikbaarheid van de bezienswaardigheden vergroot.Bovendien is het reizen met de bus extra voordelig met het Combiticket.

Routes en bustijden
Lijn 814 Breskens-Sluis
Rijdt van 22 april t/m 7 mei + 16 t/m 22 oktober en alleen op zaterdag en zondag van 6 mei t/m 18 juni + 2 september t/m 29 oktober 2017.
Lijn 830 Sightseeingbus Renesse – Renesse
Rijdt van 22 april t/m 4 november op een dinsdag, donderdag of zaterdag. Extra dagen: de bus rijdt extra op Hemelvaartsdag (25 mei) en 2e Pinksterdag (5 juni).
Lijn 833 Zierikzee, Sas – Watersnoodmuseum Ouwerkerk
Rijdt van 22 april t/m 28 oktober 2017 op maandag t/m zaterdag. De vertrektijd sluit aan op bus 133 uit Middelburg, 132 uit Goes en 133 uit Oude Tonge/Rotterdam.
Lijn 862 Vlissingen– Oostkapelle
Rijdt van 22 april t/m 7 mei + 16 t/m 22 oktober en alleen op zaterdag en zondag van 6 mei t/m 18 juni + 2 september t/m 29 oktober 2017.

Alle actuele vertrektijden zijn te vinden via de gratis reisplanner app van Connexxion.

Combikaart als mobiel ticket
De Combikaart is beschikbaar als M-ticket en beschikbaar voor Android en iOS. Het vervoerbewijs is te koop via de app Pweep en kan betaald worden met een creditcard of via iDEAL. Door het ticket te activeren gaat ook direct de geldigheid in tijd in. Met deze nieuwe service van Connexxion heeft met het ticket altijd bij de hand! Meer informatie hierover is te vinden op connexxion.nl/doorzeeland
Met dit groepsticket reizen twee volwassenen en maximaal drie kinderen t/m elf jaar een hele dag, na 9.00 uur, onbeperkt met de bus door heel Zeeland. Dat voor slechts 16 euro. Reizigers die beschikken over een ZeelandPas kunnen de Combikaart aanschaffen voor 15 euro bij een VVV-inspiratiepunt. Het kopen van een kaartje in de bus of betalen met de OV-chipkaart is natuurlijk ook mogelijk.

 

 

 

  

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)