Vaartocht bij tentoonstelling Museum Veere
Dijkhuistocht met Zeeuwse hoogaars over het Veerse Meer

Op 12 mei, 21 juli en 11 augustus organiseert Museum Veere in samenwerking met de Stichting Behoud Hoogaars speciale middagen rondom de tentoonstelling ‘Het Dijkhuis: Een verdwenen stukje Veere’. Het Dijkhuis stond ooit buiten Veere en heeft een bewogen geschiedenis met kleurrijke bewoners. Als deelnemer bezoekt u deze middag samen met gastcurator Ard Hesselink de tentoonstelling. Daarna gaat u aan boord van een authentieke Zeeuwse hoogaars voor een vaartocht over het Veerse Meer naar de Oostwatering, de plek waar het huis ooit stond.

Tijdens een korte wandeling door de Oostwatering kunt u een kijkje nemen in een noodwoning die daar na de oorlog is gebouwd. Ard Hesselink vertelt onderweg over het vooroorlogse leven op deze plek aan het water.
Het programma start om 14:00 in Museum Veere, locatie Stadhuis, Markt 5 in Veere. Het duurt tot 17:00 uur. Deelname kost €15,00 en aanmelden kan via evenementen@museumveere.nl.

Tentoonstelling
De tentoonstelling over het Dijkhuis met zijn bewoners is tot en met 27 augustus in Museum Veere te zien. Het huis en de plek waren van groot belang voor de polder Walcheren en de stad Veere. Schilderijen, landkaarten en tal van bijzondere vondsten vertellen het verhaal. Bij de tentoonstelling is ook een boekje verschenen over Claire Bonebakker, een eigenzinnige kunstenares en één van de laatste bewoners van het huis.

Kaai 25, 4351 AA Veere
http://museumveere.nl

  

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)