Rondleidingen 2017 door park Toorenvliedt en buitenplaats Ter Hooge

Wat is er te zien in het park van buitenplaats Toorenvliedt in Middelburg?
Het gebouw dateert uit 1726. Het park, in de Engelse landschapsstijl van eind 18de eeuw, is wat natuur- en cultuurwaarde betreft van groot belang. In 2013/2014 zijn ingrijpende aanpassingen uitgevoerd en nu is belendend "Rittenburg", de nieuwe woonwijk in een ver stadium van wording.
 
Het natuurlijke van het park herstelt zich alweer; dat gaat zo in de natuur. En de cultuur? Wat is er in die bijna 300 jaar gebeurd? U kunt het zelf beleven samen met een natuurgids van IVN Walcheren die u veel kan vertellen over de natuur, de historie en de ontwikkelingen in het park.
DDe wandelingen vinden plaats op de volgende zaterdagen: 16 september en 14 oktober.
Het is mogelijk dat ook Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke wordt bezocht.
           
Vertrek om 13.30 uur vanaf de vernieuwde hoofdingang van het park aan de Koudekerkseweg nabij de sculptuur van een buffalo-voertuig; duur + 1½ tot 2 uur.Deelnemen kost volwassenen € 3.00; kinderen tot 12 jaar € 1.50. Voor kinderen onder de 6 jaar en voor leden van IVN Walcheren is deelname gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Zie ook onze website: www.ivn.nl/walcheren.

Rondleidingen in buitenplaats Ter Hooge
Buitenplaats Ter Hooge ligt aan de Koudekerkseweg. Het huidige kasteel zelf dateert van 1755 en is gebouwd op de fundamenten van een kasteel dat daar al in de 13de eeuw is gebouwd. Het kasteel, het parkbos en de omliggende landerijen zijn ondergebracht in de familiestichting, de Stichting Lynden Ter Hooge.
De buitenplaats is een gevarieerd gebied dat rond het begin van de 19de eeuw in de Engelse landschapsstijl is aangelegd. Die stijl is herkenbaar aan mooie meanderende waterpartijen, hier en daar licht geaccidenteerd terrein, romantische slingerpaadjes en mooi zichtlijnen vanuit het kasteel. Daarvóór was de aanleg volgens de streng barokke stijl.
In 2003 zijn in de omliggende landerijen o.a. Zeeuwse hagen, drinkpoelen en solitairen aangebracht naar vooroorlogs heggenlandschap: de zogenaamde Tuin van Zeeland, een aanwinst die je bij andere toegankelijke park/bosgebieden niet snel vindt.
 
Vanwege de beperking in het aantal deelnemers is het noodzakelijk om u vooraf aan te melden, en wel naar: excursiesivnwalcheren@gmail.com. Bellen (van maandag tot en met vrijdag tussen 16.00 en 18.00 uur) of sms-en kan ook naar nr. 06-20617590. Bij aanmelding geldt de volgorde van ontvangst. Deelname is voor IVN-leden gratis. Niet-leden betalen € 3.00 aan de gids, bij voorkeur gepast.

Hieronder treft u alle data van de rondleiding aan:

Datum

Start

Thema

 

 

 

zaterdag 2 september 2017

10.00 uur

Natuurlijk Nazomer Festival

zaterdag 21 oktober 2017

10.00 uur

Herfstkleuren

zaterdag 2 december 2017

10.00 uur

Winterse rust

Kijk ook voor meer informatie op www.ivn.nl/afdeling/walcheren
 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)