Rondleidingen buitenplaats Ter Hooge

Buitenplaats Ter Hooge ligt aan de Koudekerkseweg. Het huidige kasteel zelf dateert van 1755 en is gebouwd op de fundamenten van een kasteel dat daar al in de 13de eeuw is gebouwd. Het kasteel, het parkbos en de omliggende landerijen zijn ondergebracht in de familiestichting, de Stichting Lynden Ter Hooge.
De buitenplaats is een gevarieerd gebied dat rond het begin van de 19de eeuw in de Engelse landschapsstijl is aangelegd. Die stijl is herkenbaar aan mooie meanderende waterpartijen, hier en daar licht geaccidenteerd terrein, romantische slingerpaadjes en mooi zichtlijnen vanuit het kasteel. Daarvóór was de aanleg volgens de streng barokke stijl.
In 2003 zijn in de omliggende landerijen o.a. Zeeuwse hagen, drinkpoelen en solitairen aangebracht naar vooroorlogs heggenlandschap: de zogenaamde Tuin van Zeeland, een aanwinst die je bij andere toegankelijke park/bosgebieden niet snel vindt.
 
Vanwege de beperking in het aantal deelnemers is het noodzakelijk om u vooraf aan te melden, en wel naar: excursiesivnwalcheren@gmail.com. Bellen (van maandag tot en met vrijdag tussen 16.00 en 18.00 uur) of sms-en kan ook naar nr. 06-20617590. Bij aanmelding geldt de volgorde van ontvangst. Deelname is voor IVN-leden gratis. Niet-leden betalen € 3.00 aan de gids, bij voorkeur gepast.

Datum

Start

Thema

 

 

 

zaterdag 2 december 2017

10.00 uur

Winterse rust

Kijk ook voor meer informatie op www.ivn.nl/afdeling/walcheren
 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)